Barry Callebaut Czekolada MLECZNA 2,5kg - 823NV-E4-U71

Czekolada to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych na świecie wyrobów cukierniczych. Co więcej, jest także składnikiem wielu deserów, na przykład lodów, ciast, tortów, ciastek, pralin i wielu więcej. Dlatego każda cukiernia musi dysponować odpowiednim zapasem czekolady. Warto wybierać modele wyższej jakości, ponieważ dzięki temu smak wyrobu cukierniczego może być o wiele lepszy. Szukając czekolady mlecznej nie sposób przejść obojętnie obok Callebaut, czyli marki wyróżniającej się świetnymi i docenianymi produktami.
Czekolada Callebaut – 823 - Mleczna

Barry Callebaut Czekolada MLECZNA 2,5kg

Czekolada mleczna Barry Callebaut to kwintesencja idealnych proporcji między kakao, mlekiem oraz karmelem. Produkt ma intensywny i słodki smak, a ponadto wyróżnia się nutami wanilii. Opakowanie zawiera 2,5 kg niewielkich pastylek, które można używać w tej postaci, jednak dzięki wspomnianej formie, czekolada bardzo łatwo się rozpuszcza. Wyrób cechuje się także dobrym składem i można go spożywać przez 18 miesięcy od daty produkcji. W czekoladzie Barry Callebaut znajduje się 33,6% kakao, 20,8% mleka i 36,2% tłuszczu.

Czekolada belgijska callebaut - Gdzie kupić?

Chcąc kupić wysokiej klasy belgijską czekoladę, zdecydowanie warto przemyśleć wybór Barry Callebaut. Zalecamy kupowanie wyłącznie u sprawdzonych dostawców, ponieważ dzięki temu można mieć pewność, że czekolada była w odpowiedni sposób przechowywana, termin przydatności do spożycia nie jest przekroczony oraz przede wszystkim, że jest to produkt oryginalny. Wykonując produkty z zakresu żywności to szczególnie ważne, dlatego to właśnie oferta profesjonalnych dostawców jest najbezpieczniejszym rozwiązaniem.

Mleczna Czekolada Callebaut 2,5kg - Liczy się jakość

Czekolada mleczna w pastylkach Callebaut cechuje się bardzo wysoką jakością wykonania. Skład został opracowany przez specjalistów korzystających ze sprawdzonych receptur. Jest to także belgijska czekolada, a nieprzypadkowo tego rodzaju produkty z Belgii cieszą się renomą na całym świecie. Ziarna kakaowe używane do wykonania tego wyrobu pochodzą z Afryki Zachodniej, głównie jest to odmiana Forastero. Karmelowe nuty oraz wyczuwalny aromat mleka sprawiają, że czekolada mleczna Callebaut jest wyborem idealnym!

Callebaut 823 - Cena

W produkcji czekolady mlecznej Callebaut 823 wykorzystuje się wyselekcjonowane nasiona kakaowca pochodzące ze sprawdzonych upraw. Wszystkie składniki posiadają potwierdzoną jakość, jednak mimo tego cena omawianego produktu nie jest szczególnie wysoka, dlatego tak wielu cukierników wybiera właśnie ten model. Ponadto opakowanie 2,5 kg jest optymalnym wyborem, ponieważ nie jest zbyt duże, przez co czekolada mogłaby nie zostać zużyta przed np. zwietrzeniem. Dzięki swoim właściwościom czekolada Callebaut jest dobrą alternatywą dla produktów konkurencyjnych, nawet tych droższych.

Czekolada Callebaut - Opinie

O jakości produktu można mówić naprawdę sporo, jednak potwierdzeniem tych słów są przede wszystkim zadowolone opinie zarówno konsumentów, jak i samych cukierników. Często podkreślany atut to oczywiście smak, który jest wyraźnie karmelowy, mleczny i kremowy. Opinie często wspominają także o prostocie obróbki cieplnej - czekolada szybko się rozpuszcza, ale też szybko zastyga i jest plastyczna, dlatego można jej używać, np. odlewając ciekawe kształty. Sprawdzi się też w roli polewy czy dekoracji.